Et liv som alenefar med børn på 7-7 ordning

Koltløbet

Jeg hedder Kasper og er 35 år. Jeg er gift med Emilie og sammen har vi 2 døtre på henholdsvis 7 og 8 år.
Jeg er uddannet Bachelor i Webudvikling fra Erhvervsakademi Aarhus. Efter endt uddannelse er jeg blevet ansat i Novicell hvor jeg også var i praktik.
Novicell er et It-konsulenthus hvor vi hjælper vores kunder med at skabe eller værdiforøge deres forretning online. Jeg sidder og arbejder med frontend udvikling på websites til kunder som Small Danish Hotels, Checkpoint Travel, NRGi og Salling. Fælles for alle disse websites er at de er baseret på Umbraco platformen.
Ud over min Bachelor uddannelse har jeg en uddannelse som multimediedesigner.
Ellers har jeg arbejdet en del år i butik og lager, samt aftjent værnepligt ved Den Kongelige Livgarde (2004).

Hvad er det jeg vil ?

Mit mål i 2016 var at komme under 2 timer på et halvmarathon. Dette opnåede jeg allerede i foråret på en helt almindelig træningstur hvor benene lige føltes gode. Den aften blev det til en tid på 1:58:53. Det var jeg selvfølgelig glad for. Men tiden skulle også gerne kunne nåes på et officielt halvmarathon løb. Og det gjorde det, desværre ikke. Det tætteste jeg kom på 2 timer var til Aarhus City Halvmarathon hvor jeg løb på 2:06:58.

Derfor var målet for 2017 at komme under de 2 timer på halvmarathon – til et officielt halvmarathon løb.
For at nå målet løber jeg efter løbeprogrammet fra Claus Hechmann’s bog, Løb som eliten. Programmet som bogen indeholder er baseret ud fra 2 tests som jeg har lavet. En 10min test og en 60min test. Distancen som jeg når på disse 2 afgører hvilke zoner jeg skal løbe i. Og løbeprogrammet er så opbygget med udgangspunkt i disse zoner.

Hertil skal det også nævnes at jeg, i 2018, vil løbe Copenhagen Marathon. Og hvorfor så det? Jo, fordi at det så vil være 10 år siden at jeg løb mit første og indtil videre eneste marathon. Et løb som udelukkende blev gennemført på ren viljestyrke og en god mundfuld Powerrade samt banan.

Update: 9 september 2017 – Broløbet over Storebæltsbroen. Her nåede jeg mit mål med at komme under 2 timer. Tiden sagde 1:58:44. Derfor kan jeg nu fokusere 100% på marathon træningen. 

Det største løb i 2018 bliver uden tvivl Copenhagen Marathon som ligger i maj måned. Måneden inden –  I april skal jeg løbe Berlin Halvmarathon. Der er købt startnr og booket hotel. Så det glæder jeg mig til at komme ned til.
Ellers vil jeg i løbet af 2018 også løbe Safari Stafetten med Novicell, Royal Run – Aarhus, Aarhus City Halvmarathon, Copenhagen Half, Skagen Halvmarathon. Men HCA Halvmarahon og Aalborg Halvmarathon er også fristende at prøve.

Mine løb i 2020

Disse løb forventer jeg at deltage i, i løbet af 2020. Se tidligere løb her

Posted in Løber | Tagged , , , | Comments Off on Mine løb i 2020

Gammeldags Oksesteg m. verdens bedste sovs

Jeg lavede i dag gammeldags oksesteg som stod og snurrede i godt 3 timer. Jeg har lavet oksesteg mange gange. Men denne gang slog alt. Dejlig mør oksesteg som falder fra hinanden. Og ikke mindst. Den lækreste sovs lavet på fonden fra stegen

Posted in Madlavning | Tagged , , | Comments Off on Gammeldags Oksesteg m. verdens bedste sovs

Perfekte brunede kartofler

Til dagens Sous Vide flæskesteg – som var den mest perfekte flæskesteg jeg nogensinde har lavet, skulle vi naturligvis også have brunede kartofler. Med inspiration fra brødrene Price lavede jeg først en karamelsovs (denne kan laves flere timer i forvejen). Og senere var det så bare at lægge kartoflerne i sovsen og varme det hele op. Efterhånden […]

Posted in Madlavning | Tagged , | Comments Off on Perfekte brunede kartofler

Sous Vide flæskesteg

Jeg har i dag prøvet at lave Sous vide flæskesteg. En kollega ved Novicell har tidligere lavet det med stor succes. Så nu skulle det være min tur til at prøve det af. Jeg er samtidig blevet inspireret til det da jeg så Jul i det kongelige kobberkøkken med James Price og Mette Blomsterberg. Her […]

Posted in Madlavning | Tagged , , , | Comments Off on Sous Vide flæskesteg

Kartoffelsalat med røget laks

I går, lørdag var jeg på lakseindkøb hos P. Clausens fiskehandel på havnen i Aarhus. Der blev købt 3 stykker pæne laksefiletter som skulle i ovnen og serveres med Smash samt urtecreme. Der ud over købte jeg også 2 stykker røget laks. En natural og en med sort peber. Jeg har nemlig i dag lavet kartoffelsalat med plukket […]

Posted in Madlavning | Tagged , , | Comments Off on Kartoffelsalat med røget laks

Forventede løb i 2018

2018 bliver året hvor jeg forhåbentlig igen kan skrive “marathon-finisher” på CV’et. Derud over deltager jeg i Vinterløbene ved Aarhus Motion. Disse foregår á 4 løb fra ultimo januar til primo marts. Følgende løb regner jeg med, eller er tilmeldt i 2018.

Posted in Løber, Officielle løb | Tagged , , , | Comments Off on Forventede løb i 2018

Fremgang at spore på halvmarathon

Selvom jeg lige nu sidder med en omgang skinnebensbetændelse, ja så er der alligevel fremgang at spore på halvmarathon. Jeg har kigget lidt tilbage på de 12 halvmarathon løb jeg har gennemført siden juni 2015. 12 løb hvor jeg i 12 af tilfældene ikke har været helt tilfreds med mig selv.

Posted in Løber | Tagged , , , , , , , | Comments Off on Fremgang at spore på halvmarathon

Drømmen om The Six Marathon Majors

I livet sætter man ofte sig nogle mål. Og nogle gange er de mere ambitiøse end andre. I mit proffesionelle liv har jeg opnået det jeg vil. I hvert fald indtil videre. Jeg har fået en uddannelse som skaffede mig en drømmejob som webudvikler i en stor IT virksomhed. Jeg elsker at gå på arbejde. […]

Posted in Løber | Tagged , , | Comments Off on Drømmen om The Six Marathon Majors

Sous Vide kylling

Aldrig mere tør kylling….. Ja det kan faktisk lade sig gøre at tilberede et kyllingebryst uden at ødelægge ens tænder fordi det er sååå tørt. Jeg har kæmpe i mange år med at lave kyllingebryst ordentligt. Men nu er det endelig lykkedes. Med Sous Vide selvfølgelig. Som med alt andet jeg har prøvet, så kan […]

Posted in Madlavning | Tagged , , , , | Comments Off on Sous Vide kylling

Sous Vide Asparges

Strike i første forsøg. Asparges er normalt ikke noget der er ret svært at tilberede. Men at tilberede Sous Vide asparges tager det liiige til et ekstra niveau.

Posted in Madlavning | Tagged , , , , | Comments Off on Sous Vide Asparges