Madlavning

Sous Vide kylling

Sous Vide kylling

Aldrig mere tør kylling….. Ja det kan faktisk lade sig gøre at tilberede et kyllingebryst uden at ødelægge ens tænder fordi det er sååå tørt. Jeg har kæmpe i mange år med at lave kyllingebryst ordentligt. Men nu er det endelig lykkedes. Med Sous Vide selvfølgelig. Som med alt andet jeg har prøvet, så kan dette næsten heller ikke slå fejl.

Ved at lave Sous Vide kylling ender man et stykke kød som er 100% gennemstegt, men stadig utrolig saftigt. Selv efter en dag eller to i køleskabet kan man nemt se saften hvis trykker let på det. Herhjemme har vi ofte et par – allerede forberedte, pakker kyllingefileter (vakuumpakket) liggende i fryseren. Disse skal blot have 30min længere end hvis de lå ferske i køleskabet.

Indgredienser

 • Kyllingefilet/fileter
 • Smør
 • Timian

Fremgangsmåde

 1. Afpuds kyllingefileter om nødvendigt
 2. Læg dem i vakuumposer med en lille klump smør
 3. Vakuum og forsejl poserne
 4. Tilbered i ca. 2 timer – 2.5 time hvis pakkerne kommer fra fryseren
 5. Tag fileterne ud af poserne. Vælg tilberedningsmetode til at give fileterne skorpe og smag
  1. Gasbrænder: Læg dem i et ildfast fad og brænd dem til man synes de har en passende farve
  2. Pande: Steg dem ganske kort (30 sek på hver side) på høj varme til, til de har fået skorpe/farve

Servér… Velbekomme

Facebook Kommentar