Madlavning

Sous Vide Asparges

Sous Vide asparges

Strike i første forsøg. Asparges er normalt ikke noget der er ret svært at tilberede. Men at tilberede Sous Vide asparges tager det liiige til et ekstra niveau.

Jeg har tilberedt asparges rigtig mange gange. Og oftest ved koge/dampe dem et par minutter. Det er hurtigt at gøre, og slår næsten aldrig fejl. Men i lang tid har jeg haft lyst sous vide metoden. Resultatet var intet mindre end perfekt. Man kunne smage at de var 100% tilberedte. Og sprødheden var næsten som var de rå. En hel fantastisk kombination, som jeg klart vil anbefale at prøve.
Eneste minus, som jeg lige ser det, er at de skal tilberedes i ved 55 grader i 2.5 time. Og da det oftest er kylling eller svinemørbrad jeg også laver i sous vide, så er det svært at få lavet på samme tid, da disse skal tilberedes over mellem 59 og 62 grader.  Men har man muligheden, så synes jeg bestemt man skal prøve det.

Ingredienser

  • Asparges – så vidt muligt i samme tykkelse
  • Ca. 25g smør

Fremgangsmåde

  1. Knæk aspargesene, så man får den “modne” (se her hvordan)
  2. Fordel ligeligt i vakuum poser
  3. Læg 1-2 klumper smør i posen/poserne
  4. Vakuumpak
  5. Forbered sous vide opsætning til 55 grader
  6. Tilbered i 2.5 time
  7. Klip poserne op og servér straks.

Velbekomme…

Facebook Kommentar