Madlavning

Sous vide svinemørbrad

SousVide

‘Cooked to perfection’

Ovenstående overskrift hører man af og til i diverse MasterChef programmer i tv. Men udtrykket bliver også nogle gang brugt herhjemme hos os.
Hemmeligheden er Sous Vide. En metode hvor man vakuumpakker det man vil have tilberedt. Og så nedsænker det i et vandbad hvor en SousVide cirkulator sørger for at vandet holder en konstant og nøjagtig temperatur.

Du kan læse meget mere om SousVide i denne pdf fra sousvide.dk

SousVide svinemørbrad i dry-rub

Ingredienser til 2-3 personer

 1.  1 svinemørbrad
 2. Dry-rub
  1. 2 tsk oregano
  2. 1 tsk røget paprika
  3. 1/2 tsk hvidløgspulver
  4. 1/2 tsk løgpulber
  5. Salt og friskkværnet peber (Jeg bruger Il Fornaio middelhavssalt)

Fremgangsmåde

Hæld varmt vand i stor boks og indstil din SousVide cirkulator til 59C.

Puds mørbraden af. Vær omhyggelig med at fjerne “sølvhinden”. Kødet kan være nok så godt tilberedt. Men sølvhinden  kan ødelægge det hele. Blandt ingredienserne til rubben i skål og hæld det derefter i en 4 liters frysepose. Put svinemørbraden i fryseposen og vælt det hele godt rundt på rubben bliver fordelt. (det er stor fordel at der er lidt luft i posen når det skal fordeles).
Tag derefter svinemørbraden op af posen og læg den i den vakuumpose du skal bruge i SousViden. Fjern luften i posen og forsegl den med en vakuummaskine.
Læg  posen i boksen hvor SousVide cirkulatoren allerede har opvarmet vandet til den ønskede temperatur.

Efter 2 timer er svinemørbraden klar. Klip posen op og smid svinemørbraden på en god varm pande for at give lidt stegeskorpe. Kødet kan også spises uden at være forbi panden først. Men det er klart lækrest med lidt stegeskorpe.

 

Facebook Kommentar