Madlavning

Kyllingefrikadeller med pesto

Kyllingefrikadeller med pesto

For første gang nogensinde er det lykkedes mig at lave kyllinge-frikadeller som rent faktisk smager af noget. Hidtil har det bare været nogle kedelige, ferske kødboller uden smag. Det til trods for at jeg synes jeg har meget gavmild med krydderier. Denne opskrift giver til gengæld massere af smag til det ellers ferske kyllingekød. De er i hvert fald et kæmpe hit herhjemme.

Kyllingefrikadeller med pesto

Kyllingefrikadeller med pesto

Ingredienser

  • 500 g hakket kyllingekød (eller 450g som der ofte er i en pakke)
  • 1/2 løg, finthakket
  • 50 g smuldret feta (jeg havde en hel blok feta)
  • 1 æg
  • 2 store spsk. rød pesto (jeg bruger Princip Rød Pesto)
  • Salt og peber efter smag
  • 1 stor håndfuld basilikum, grofthakket

Fremgangsmåde

Såre simpelt. Bland alle ingredienserne i en skål. Jeg tilsatte også lidt rasp fordi farsen var for lind. Lad derefter farsen sætte sig en halv times tid.
Form x antal frikadeller i den størrelse du ønsker.

Ifølge opskriften skal frikadellerne bages i 20 min ved 200 grader på en bageplade beklædt med bagepapir. Jeg valgte nok den mest originale måde at tilberede frikadeller på. Nemlig på en stegepande i flydende Lurpak. Det giver altså noget mere smag.

Den nye – og smagfulde, opskrift er fra kiwi.dk.

 

Facebook Kommentar