LøberOfficielle løb

Aarhus Half 2017

Aarhus Half 2017

Aarhus Half 2017 var et fremragende løb. Mit løbeprogram sagde faktisk at jeg skulle løbe en lang rolig tur. Så jeg stod sådan lidt i et dilemma. Skulle jeg følge mit program, eller skulle jeg alligevel give det et skud. Nu havde jeg jo trods alt betalt kr. 400,- for at komme med.
Det endte med at blive en blanding. De første 12km fulgte jeg med 2:10 pace gruppen. Herefter blev tempoet sat lidt op.

Da det nu skulle være en lang tur jeg skulle have denne dag, så kunne jeg jo næsten lige så godt løbe ned til startområdet ved Aarhus Stadion. Der er 2.5km, og det plejer at være en god distance at bruge som opvarmning. Det tager omkring 15 min i roligt tempo. Det samme gjaldte hjemaf hvor jeg kunne de ekstra km til at “løbe af”.

Selve løbet

I startområdet stillede jeg mig omkring 2:10 pace-gruppen. Men pga indsnævring hen mod startlinjen endte det med pace-gruppen måske kom 50-75m foran mig. Jeg brugte derfor de første 5 km på at indhente gruppen. Derefter fulgte jeg dem op til omkring 12 km mærket. På dette punkt kunne jeg godt mærke at benene godt kunne klare lidt mere. Så derfor satte jeg tempoet og trak forholdsvis hurtigt fra dem. For første gang i de 9 halvmarathon jeg har løbet, løb jeg faktisk med en pæn portion overskud de sidste 9 km. Det var en helt fantastisk oplevelse. Da jeg kom i mål sagde tiden 2:03:20. Absolut godkendt synes jeg. Faktisk er dette den bedste tid jeg har haft til et officielt halvmarathon. Det jeg husker bedst fra denne dag er ikke tiden. Overskuddet som jeg løb med de sidste 9 km er det jeg husker bedst. Det var bare en fed oplevelse.

Aarhus Half 2017

Ruten

Det var en rigtig god rute gennem Aarhus centrum. Faktisk bedre end Aarhus City Halvmarathon som jeg løb for 2mdr siden. Til Aarhus City er ruten noget mere bakket. Specielt op af Ringgaden og op forbi Den Gamle By går det op af. Til Aarhus half kom vi ikke igennem nogle nævneværdige bakker. En dejlig flad rute, som næste år nok godt kan indbyde til en ny PR.

Jeg kommer derfor helt sikkert med næste år….

 

Facebook Kommentar