Officielle løb

DuPont løbet – Brabrand

I 2015 deltog jeg i DuPont løbet fra Aarhus Stadion. Det var et rigtigt flot arrangement. Vi var i April måned og der var høj sol den dag. Løbet gik rigtig godt og jeg besluttede den gang at det måtte jeg tilmelde mig igen i 2016.
Ud over Dupont løbet fra Aarhus stadion – som er det sidste af 3 DuPont løb. Så er der også et fra Scandinavian Congress Center i Aarhus samt 1 fra Brabrand hallen.
Da billetterne til 2016 løbene blev sat til salg. Købte jeg startnr. til Aarhus Stadion løbet. Men takket være mit arbejde, så kunne jeg også komme med til Brabrand løbet hvor jeg blev tilmeldt den længste rute på 15 km.

Om 2 uger skal jeg løbe halvmarathon på Silverstone i England, så det var ikke til noget skade at tage den lange tur.

Aarhus Motion havde bestilt det smukkeste vejr til os. Det var fuldstændigt skyfrit. Ingen vind og temperaturen på omkring de 3-4 grader. Det er tæt på pefekt løbevejr.
Jeg skulle mødes med kollegaerne kl. 9:45 ved Brabrand Hallen. Her fik jeg først afleveret min taske med drikkedunk med energidrik samt en jakke til når jeg kom i mål.
Vi var 9 tilmeldte i alt fra firmaet. Vi var 5 der skulle afsted med første gruppe som var dem der skulle løbe 10 og 15 km (jeg skulle som den eneste fra arbejdet løbe 15 km).
Min plan var en gns. Pace på 6 min. Jeg turde simpelthen ikke tage risikoen at løbe stærkt, og så måske få en skade, som jeg måske ikke kunne nå at komme over inden Englands-løbet.
Løbet forløb fint. Det smukke vejr fik en til at glemme at det på nogle tidspunkter godt kunne gøre lidt ondt.
En ting der dog tog lidt energi var at jeg kom til at lave en fejlberegning. På et tidspunkt blev 10 og 15 ruterne delt. Og jeg kom ved dette punkt til at overbevise mig selv om at os der løb 15 km ikke skulle løbe ret langt ud (maks 1 km), for at vende om igen og følge 10 km ruten tilbage mod Brabrand hallen. Men vi løb og løb og løb. Og pludselig gik regnefejlen op for mig.
Ved det punkt hvor ruterne blev skildt manglede 10´erne små 3 km. Det vil altså sige jeg 15km løberne skulle løbe 2.5 km ud og vende om igen og så ramme 10´er ruten igen. Jeg ved ikke hvordan jeg fik ind i mit hoved at jeg nok ikke skulle løbe meget mere end 1 km ud, og så vende om.
Whatever..

Ved 13 km mærket begyndte benene at gøre ondt. Nu kunne jeg godt mærke at jeg ikke har løbet i 3 uger. De plejer bestemt ikke at gøre ondt allerede nu. For bare 1.5 mdr siden skulle jeg op på 16-17 km før det gjorde ondt. Så jeg har hermed lovet mig selv at der aldrig må gå 3 uger igen uden løb. Om det så bare er 5 km jeg tager, så er det bedre end ingenting.

Dødens bakke m. Kviksand

95% af løbet foregik på stierne omkring Brabrand søen. Kun os der 15 km kom ud på nogle små skovstier. Og det var nok ikke mere end en kilometers penge vi løb der.
Men til sidst i løbet – fra Brabrand stien og op til vejen hvor Brabrand hallen ligger, skulle man løbe i noget sten-ral. Dette stykke på måske 150 meter er det mindst spændende stykke jeg har løbet meget længe. Det føltes som kviksand. Og jeg skulle da lige love for at hvis man ikke var træt i forvejen, ja så blev man det her. ”Heldigvis” havde jeg anden løbet lige bag mig (1-2 meter). Og han pressede mig gudskelov så meget at jeg ikke kom ned og gå. Det kunne fandme heller ikke være rigtigt at jeg nu havde løbet 14.7 uden at være nede og gå, for så de 200 meter inden mål at slippe det hele.

Oppe på vejen kunne man se målstregen. Eller i hvert fald svinget som første op til målstregen. Her fik den alt hvad den kunne trække (og det var egentlig ikke ret meget – efter kviksands-løbet).

Tiden endte på 1:27:10. Det er accepteret. Men jeg var/er sur på mig selv over at jeg havde tabt så meget udholdenhed på de sidste 3 uger. Det må aldrig ske igen.. aldrig..

Ved målstregen fik jeg udleveret pose med banan og proteindrik fra Arla.

Et fantastisk løb som man ikke kan sætte en finger på. Ikke ud over ens egen præstation i hvert fald.

Næste løbe-event er allerede på onsdag. Her skal jeg til løbe-workshop med Claus Hechmann omkring løbetræning. Jeg glæder mig meeega meget til det. Blog indllæg kommer helt sikkert.

Facebook Kommentar