Officielle løb

Skagen Halvmarathon 2015 – Fantastisk oplevelse

Skagen halvmarathon 2015 - Finish
Lørdag d. 3 oktober 2015 | 21.1 km | Tid: 2t10m50s | Gns. tempo: 06:12 min/km

Skagen halvmarathon 2015

Jeg synes det kunne være sjovt at komme op til Skagen og løbe. Jeg har været der en del gange i mit liv. Men nu syntes jeg det var for lang tid siden. Så derfor meldte jeg mig til Skagen Halvmarathon.
På løbsdagen er der både 5 km, 11 samt halv- og helt marathon. Vi (min kone, 2 børn, mine forældre samt svigermor) kørte hjemmefra ved 8 tiden om morgen. Det var tidsnok i det løbet først skulle starte 11:50 (for halvmarathon). Dem der skulle løbe helt marathon blev sendt af sted kl. 11.
Ved ankomsten til skagen blev jeg sat af ved Skagen Turistcenter. Her skulle man henvende sig for at få udleveret startnummer og t-shirt. Resten af familien tog ud til grenen. Der var ingen grund til at de skulle vente på at se mig løbe afsted. Det er bedre de står der når man kommer i mål.
Jeg havde i forvejen konsulteret google maps for at finde vej fra turistcentret og ned til start/mål området ved havnen. Dog var man ikke i tvivl om hvilken vej man skulle. For der var mange mange andre løbere. Så det var bare at følge efter. På vej til havnen kom jeg forbi RUNAAR cheering-zonen. “Vi” var omkring 60-80 RUNAAR løbere tilmeldt. Jeg var dog ikke tilmeldt via RUNAAR. For jeg havde tilmeldt mig nogle måneder inden at RUNAAR oprette begivenheden på facebook. Men det var stadig fedt at vi kunne samles så mange. Ikke langt derfra lå start/mål området. Men det var stadig sådan at når løbet først var i gang, kom man først til cheering zonen efter små 11 km.
Skagen Halvmarathon 2015
Kl. 11:50 gik starten. Jeg lagde stille ud og prøvede at fokusere på at løbe mit eget løb. Omgivelserne var helt fantastiske. Navnligt et billede jeg har i hovedet hvor vi kommer løbende hen mod den tilsandede kirke. Den blå himmel satte bare prikken over i’et. Det er dette billede jeg husker bedst fra løbet.
Efter at have været omkring den tilsandede kirke kom man ind i det hyggelige skagen. Skagen sådan som jeg forestiller mig det. De små gule huse med orange teglsten. De små gader. Og så den blå himmel. Altså man kan sige meget. Men farven på himlen kan virkelig ændre på oplevelsen.
Efter en rundtur i det indre Skagen kom man ud i nogle sommerhusområder. Herefter kom man ud på vejen som fører ud til grenen. På turen kommer man dog ikke helt derud. Man vender derimod ved fyret og løber tilbage mod byen igen.
På dette stykke fik jeg den helt store overraskelse. Lige pludselig stod hele familien der og heppede. Det gav bare så meget energi. Lige hvad jeg havde brug for de sidste 3 km. Da jeg var løbet forbi dem forventede jeg ikke at møde dem igen før jeg var kommet i mål. Men 200 meter inden målstregen stod de der igen. Hvordan de var kommet derhen så hurtigt må guderne vide. Men det var super dejligt.
I mål fik jeg min medalje. Men den forkerte. Jeg fik den medalje som 11 km løberne skulle have. Så jeg måtte lige tilbage og spørge efter den rigtige. Dette er faktisk det eneste minus jeg oplevede ved min dag i Skagen. Efterfølgende – på de sociale medier, har jeg så set at jeg ikke var den eneste der fik udleveret den forkerte medalje.
Dette skabte alligevel ikke nogen tvivl om at jeg i 2016 vil stille op til Skagen halvmarathon.

Vores dag blev sluttet af på Skagen Bryghus hvor vi sad udenfor en fik en genstand. Det vil sige, de andre gjorde. Jeg havde min energidrik som jeg mente var det bedste for min krop lige på dette tidspunkt.

Facebook Kommentar