Officielle løb

Koltløbet 2015 – En kold fornøjelse

Rute - Kolt løbet 2015
Torsdag d. 31 december 2015 | 5 km | Tid: 25m04s | Gns. tempo: 05:00 min/km

Startskuddet til Koltløbet 2015 skulle lyde kl. 10. Så vi kørte hele familien afsted så vi var der en halv times inden start. Det var både min far og jeg der skulle løbe.

Da vi kom derud var der ikke en sjæl på ‘torvet’. Men okay. Det er et lokalt løb. Så mon ikke folk kommer i sidste øjeblik. Man skulle jo starte på et sted hvor man er vant til at komme, fordi man handler der. Så man ved hvor lang tid det tager at komme derhen. Så derfor er det selvfølgelig nemmere at tilpasse tiden.
Det passede også. Folk til væltende kl. 9:45. Dejligt nok. Så det ikke kun var min far og jeg der skulle løbe.
9:50 var der planlagt opvarmning. Og for første gang tror jeg, var jeg med til det. Men det var i den grad også pga. vejret. Det var bare knokkelkoldt og blæsende.

5 – 4 – 3 – 2 -1… stilhed….
Nå… Løbet var i gang. wow det var mærkeligt at opleve. Normalt oplever en vis form for ‘bang’. Men her var der bare stille, så man næsten kom i tvivl om løbet egentlig var sat i gang. Folk begyndte lige så stille at bevæge sig fremad. Så det var bare med at følge med.
Som planlagt lagde jeg stille ud (følte jeg). Første km. blev løbet i pace 5:07. Og derefter begyndte det at gå lidt hurtigere. Allerede her var jo foran min plan om en tid på 30min. Nu var jeg i gang. Så nu kunne jeg lige så godt gi´ gas. De følgende par km blev hver 10sek hurtigere end første km. 4 ‘omgang/km’ blev den langsomme på 5:24. Og sidste km blev løbet ind på 4:32.
Jeg følte mig hele tiden godt tilpas og kunne let variere mit tempo når jeg skulle overhale på de små stier – også uden at jeg følte mig mere presset. Omkring de 4km fik jeg endelig varmen. Og nu var det jo snart slut. Øv. Jeg havde lige en periode i starten af løbet hvor jeg følte mine tæer lå på kryds og tværs i skoen. Simpelthen fordi det var så koldt.

Ved målstregen stod min kone, vores 2 piger og min mor og heppede. Det er altid dejligt at blive heppet i mål…

Total tiden sagde 25:04. Så irritere det aligevel en lidt at man ikke lige kunne løbe 5sek hurtigere så man kunne komme under 25min. Specielt på den fjerde omgang som blev løbet i 5:32 kunne jeg godt lige have hentet de sekunder. Nuvel..

Rigtig godt nytår til jer alle. Vi ses til løbeoplevelser i 2016

Facebook Kommentar