Officielle løb

Marselisløbet 2015 – Traditions- og familieløb

Marselisløbet
Søndag d. 30 august 2015 | 6 km | Tid: 29m51s | Gns. tempo: 04:56 min/km

Marselisløbet er et traditions løb, både på den ene og den anden måde. Løbet har eksisteret det meste af mit liv. Så på den måde er det et traditions løb. Personligt er det også et traditions løb, Jeg har nemlig deltaget i Marselisløbet i mange år. Eller mange gange skulle man måske nærmere sige. Så for mig er det tradition at være med. Sidste år var jeg dog skadet. Så der blev desværre ikke til noget løb i marselisborg skovene. Og der har også været andre år, hvor jeg af den eller den anden årsag ikke har været med.

Marselisløbet bliver altid afholdt den første søndag under Aarhus Festuge. Det hele ‘løber’ af stablen fra Tangkrogen hvor der om lørdagen er Marselis-cykel-løbet. Søndag står den på Marselis’løbet’. Der er utrolig mange firmaer der gi’r deres ansatte mulighed for at komme ud løbe/walke med familien og kollegaer. Men kan også komme “udefra” og betale for at få et startnummer. Det er Aarhus 1900 der arrangerer alt omkring løbet. Jeg er normalt tilmeldt via TDC hvor min far har arbejdet.

Ruten var på forhånd ikke ukendt. Jeg havde løbet ruten et par gange i ugerne op til i dag. Vejret var ganske godt i år. Varmt med en frisk brise. Nogenlunde perfekt sommer-løbevejr. For første gang lagde jeg mig langt frem i feltet. Mit erfaring med dette løb er nemlig at man bruger utrolig meget energi på at zigzagge mellem de øvrige løbere. Og det kan man nemt komme til de første 2km. Det stjæler tid. Og det turde jeg ikke risikere denne gang.
De første par km. blev løbet i acceptabelt tempo. Jeg vidste jeg skulle gi’ den rimelig god gas de første kilometer inden man kom ind på skovstierne. Her er der nemlig et par enkelte dræber bakker som sænker ens tempo betydeligt. Den nye rute er en rigtig smuk en af slagsen. Når man er kommet ind i skoven løber man langs vandet. Her har man rigtig godt udsigt til Aarhus havn og stranden. På vej ud af skoven kommer man forbi det store Varna-palæ. På dette sted får man (hvis man kender ruten i forvejen) en god indikation om hvor hurtig ens totaltid bliver. Herfra går det nemlig kun ned af og ligeud langs strandvejen.
Marselisløbet 2015 - Strandvejen
Med 300 meter igen kigger jeg for sidste gang på uret. Tiden er god.. Jeg spurter de sidste par hundrede meter mellem alle de heppende tilskuere. Forbi målstregen kommer jeg, og jeg smider mig i græsset og kæmper efter vejret… Min tid er 29:51. Det er ny PR på denne distance. Jeg er sindssygt glad. Og for første gang ser jeg at min løbetræning bærer frugt. Det er jo netop dette der er en kæmpe motivationsfaktor. Og årsagen til at man bliver ved med at træne. Følelsen af at det lykkedes… Det er fedt..
Marselisløbet
I TDC teltet får jeg en iskold fadøl og en stor ristet pølse fra grillen. Denne gang mente jeg i den grad at jeg havde fortjent det.

Facebook Kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published.