LøberOfficielle løb

Egå Engsø Rundt 2017

Egå Engsø Rundt 2017

Egå Engsø Rundt 2017. En flad rute, rundt om…. ja, Egå Engsø.

Tilmeldingen til dette løb var temmelig impulsiv. Jeg tilmeldte mig for nogle dage siden. Og det var nok mest fordi der i beskrivelsen af løbet, stod at det var en flad rute, med god mulighed for PR på 5 og 10 km. Derfor tænkte jeg.. Det skal jeg prøve af. Så jeg tilmeldte mig 10 km ruten, som er 2 gange rundt om Egå Engsø.

Da jeg regnede med at presse mig selv en del ved dette løb havde jeg, trods koldt vejr, ikke taget det varme løbetøj på. Det sker gang på gang at jeg kommer til koge over når jeg endelig har løbet 3-4 km. Derfor blev det kompressionsstrømper, shorts, varmt inderste lag og en Runaar singlet. Og selvom jeg stod og små frøs lidt inden starten, så var det absolut ikke noget jeg fortrød.

Hvis jeg skulle lave PR i dag, så vidste jeg at jeg ikke skulle starte ud i mit normale opvarmnings-tempo, som ligger omkring 6:30 min/km. Inden løbet blev skudt luntede jeg en lille km. Og da løbet så blev sat i gang lagde jeg ud omkring pace 5:05 de første 2-3km.
Den første tur rundt om søen fokuserede jeg bare på at finde en god rytme og et godt tempo. Da jeg gik i gang med runde nr. 2 kunne jeg godt mærke jeg havde startet ud i en noget hurtigere pace end jeg normalt er vant til. Så for at glemme at det var begyndt at gøre lidt ondt, prøvede jeg at fokuserer på et holde en god kadence (antal skridt pr. min), armsving samt holde en ordentlig kropsholdning. Det er nemlig lige netop disse 3 elementer som jeg også ser som synderen når jeg rammer 16-17 km når jeg løber halvmarathon, og dermed går kold/kommer ud af rytme. Derfor mener jeg det er en rigtig god idé at sætte fokus på dette på de ture hvor jeg presser mig selv.

Egå Engsø Rundt 2017

På den første tur rundt om søen havde jeg “holdt snor” i 2 herrer som løb omkring 10 meter foran mig. Men på runde 2 prøvede jeg at presse mig lidt mere så jeg kunne løbe en negativ split tid. (dvs. man løber sidste halvdel af løbet hurtigere end første halvdel). Ved de 8 km trak jeg lige så stille fra dem. Jeg holdt stadig fokus på de 3 elementer som jeg beskrev før. Og det så ud til at give pote.
De 10 km blev gennemført på 51:16 hvilket jeg var suuuper tilfreds med. Det var, på sin vis en ny PR. Årsagen til at jeg skriver på sin vis, er at jeg i løbet af foråret 2016, løb 10 km på 48:40. Men det var med en del røde lys i lyskrydsene hvor jeg så ligesom kunne få vejret lidt igen. Derfor mener jeg at denne tid er langt mere retvisende i forhold til den form jeg befinder mig i.

 

Facebook Kommentar