Officielle løb

Runway Night Run – Speciel oplevelse

Lørdag d. 15 august 2015 | 10 km | Tid: 55m32s | Gns. tempo: 05:33 min/km

Midt om natten

Jeg skal til og løbe Runway Night Run.
Klokken er 01.58. Jeg står på midt på landingsbanen i Aalborg lufthavn og foran mig venter en løbetur på 10 km. Det eneste man kan se i miles omkreds er alle de forskelligt farvede lys som normalt viser vej for flyene der lander og letter. I det fjerne kan man høre en helikopter. Den kommer nærmere og nærmere.
Uret slår over på 01:59 og alt banelys i området omkring os går ud. Nu er der bare bælmørkt. Det eneste man fornemmer er helikopteren som nu er meget tæt på. Klokken slår nu 02:00. I det samme kommer en stor militær helikopter blæsende hen over hovedet på os. I det samme den passerer tænder alt banelys på lufthavnsområdet foran os. Løbet er i gang.

Runway Night RunDe første kilometer går roligt fremad. Men skal lige vænne sig til at løbe i næsten totalt mørke. Banelyset langs landingsbanen og de tilstødende “veje” gav ikke så meget lys som jeg havde regnet med. Generelt i hele løbet skulle man bruge meget “krudt” på at koncentrere sig om ikke løbe ind i folk. Det var uhyggeligt svært at orientere sig.
Det var ikke til at se om løberne foran en var 2 meter væk 20 meter. For selvom jeg mener at der ikke var så meget lys som jeg regnede med. Så blev man alligevel blændet af banelysene. Derfor havde man denne forvirring omkring distance os løbere imellem.

De 10 km blev tilbagelagt på 55;32 min:sek. Det var ny PR. Så det blev jo en hel god nat.
Alt i alt var jeg rigtig glad for at jeg (og min far) deltog. Det var en fed oplevelse. En oplevelse som jeg uden tvivl gerne vil prøve igen.

runwayrun.dk/

Facebook Kommentar