Officielle løb

Minnesota Halfmarathon 2015 – Som en stegegryde

Lørdag d. 1 august 2015 | 21.1 km | Tid: 2t28m47s | Gns. tempo: 07:01 min/km

Minnesota Halfmarathon 2015

Da vi var på ferie hos min svoger, der bor i Minneapolis/St. Paul, i staten Minnesota i USA – sammen med sin amerikanske kone og 2 børn, passede det så perfekt ind, at vi var der i den periode hvor Minnesota Halfmarathon blev afholdt.
Det var planlagt flere måneder i forvejen at min svogers kone Melissa (som jeg også løb med til Copenhagen Marathon 2008) og jeg skulle løbe det. Så alt mit løbegear havde jeg medbragt til staterne. Mentalt og udstyrsmæssigt var jeg godt forberedt.
Efter vi var kommet derover fandt vi ud af at der samme dag som halvmarathon, også var et børneløb.
Minnesota Kids RacePræcis ligesom der var her i Aarhus til Aarhus City Halvmarathon.
Patricia og Isabella og deres amerikanske fætter og kusine, Nicholas og Josefine vil gerne være med. Så jeg og Melissa var altså ikke de eneste i familien der skulle ud og løbe.

Hedebølge

En ting havde jeg dog ikke forberedt…. Varmen. De flest dage lå mellem 30-35 grader. Det kan man bare ikke træne hjemmefra når man bor i Danmark. Så et par dage inden løbet havde jeg lige en enkelt tur på 8.4 km. Blot for at fornemme hvad jeg kunne forvente når vi kom til løbsdagen. Dog var der en lille forskel. Min lille forberedelses tur tog jeg omkring kl. 13 hvor varmen for alvor var sat ind. Det var hårdt. Men ikke fuldstændig uudholdeligt som jeg havde forventet

Træningstur

Racing Day

Vi stod op 05:30. Jeg fik noget havregryn og en banan. Og så var ellers bare i tøjet og afsted. Vi kørte ved omkring 6:20 for at komme ind til downtown St. Paul hvor løbet skulle skydes i gang.
Inden Thomas satte os af kunne vi lige nå at få et billede med byen i baggrunden.Minnesota halfmarathon 2015
Løbet blev skudt i gang kl 07:15. Jeg valgte at følge en pace-gruppe som skulle nå i mål omkring 2 timer og 30min. Men der gik ikke mange kilometer før jeg lige så stille trak fra dem. Helt op til 15-16 km følte jeg mig “i balance”. Men derefter begyndte det at gøre ondt. Heldigvis havde jeg medbragt dobbelt så mange energi-gels som til Aarhus City Halvmarathon. Og de hjalp mig en hel del.
Ved 18km var jeg for første gang nede og gå. De sidste 3 km var skiftevis løb/gå. Men heldigvis mest løb. Jeg kunne gå se på mit GPS ur at min tid faktisk var okay god (taget i betragtning af at det var dobbelt så varmt som til Aarhus løbet). De sidste 300meter kunne jeg se målstregen hele tiden. Men hold da op det var de længste 300 meter jeg nogensinde har løbet. Jeg følte slet ikke jeg kom tættere på. Men heldigvis gjorde jeg det, og målstregen blev krydset i tiden 2 timer, 28 min og 47 sek. Det er kun 2min langsommere end i Aarhus. Det er jeg ret godt tilfreds med (specielt taget i betragtning af vejrforholdene/varmen).
Minnesota Halfmarathon 2015 rute
Det passede med at jeg kom tidsnok i mål til at kunne se pigerne og Mille løbe. De var helt klar kunne jeg fornemme. Og selveste Ronald McDonald løb med alle børnene.
Ved målstregen kom pigerne også i mål. De små fik deres medalje og en fotograf vil tage et billede af os. Så jeg satte mig ned på hug og han fik skudt nogle billeder afsted.
Da jeg rejser mig op og vender sortner det bare for øjnene af mig. Det er et splitsekund jeg er væk. Men det er nok til at jeg vælter. Men heldigvis når jeg at tage fra. Jeg sidder på asfalten nogle minutter og “kommer ovenpå” igen. Min balance evne er slået godt ud. Men vand og en energi-gel mere hjælper.
Der går en 10-15 minutter. Derefter var jeg klar igen. Nu venter vi på Melissa som stadig er ude på ruten. Thomas har heldigvis ordnet det, så han kan holde øje med Melissa’s iPhone position (find venner app’en).
Melissa kommer ind i tiden 3 timer 17 min 53 sek. Hun er helt færdig. Det er bare heller ikke spændende at presse sig selv i så mange timer i sådan en varme.

Selvom det var hårdt. Så var det en superfed oplevelse at løbe et stort løb i USA. Det er rart med variation i omgivelserne. Det kan man selvfølgelig også godt få herhjemme i Danmark. Men at løbe i et andet land giver altså bare et eller andet ekstra.

Facebook Kommentar