Officielle løb

Aarhus City Halvmarathon 2015 – Suverænt løb

Aarhus City Halvmarathon 2015
Søndag d. 21 juni 2015 | 21.1 km | Tid: 2t26m06s | Gns. tempo: 06:53 min/km

Mit første halvmarathon

Aarhus City Halvmarathon skulle blive mit livs første gennemførte halvmarathon. Jeg havde tilmeldt allerede 3 min efter startnumrene var sat til salg på aarhus motions hjemmeside. Så rent mentalt var jeg godt forberedt, i det jeg havde næsten 8 måneder til at forberede mig i.
Aarhus City Halvmarathon 2015
På dagen cyklede jeg ind til Aarhus. Jeg skulle ikke risikere at sidde fast i bil et sted da store dele af Aarhus midtby var afspærret. Som instrueret, så afleverede jeg min bagagepose på rådhuset hvor Gruppe C – som jeg var i, skulle aflevere der ting til opbevaring.
Udenfor var der noget køligt. Jeg var desværre kommet i god tid. Så jeg kunne stå udenfor og fryse lidt en god halv times tid inden løbet blev skudt i gang. Da det så endelig skete gik der urolig lang tid før man nede i vores ende kunne bevæge sig fremad. Storskærmen der var opstillet viste live-billeder fra de forreste løbere. Hold nu op de var allerede kommet langt. Og vi stod stadig her midt på rådhuspladsen. Henrik Them – som også blev nr. 1 nåede helt op i nærheden af botanisk (4-5 km inde i løbet) før jeg passerede startlinien på Frederiks Allé.

Planen for løbet var at jeg skulle løbe i mit “eget” tempo. Men som sædvanlig bliver man revet lidt med. Man vil ikke lade sig overhale af så mange så tidligt i løbet. Så min pace var måske 20-25 sek hurtigere end jeg havde regnet med. Det skulle vise sig senere i løbet at det var en lidt dårlig idé.

Stemningen

Jeg har ikke oplevet noget lignende nogensinde. Heller ikke til Copenhagen Marathon (så vidt jeg husk til trods for at det 8 år siden) kunne være på stemningssiden. Det var helt fantastisk. Den første kilometer som blev løbet på frederiks allé og ringgaden sad folk i vinduerne og heppede. Og for hver kilometer næsten var der en eller anden form for heppekor som lige kunne give et ekstra skub på vejen. Jeg kan kun mindes at der ikke var tilskuere (ikke ret mange i hvert fald) ved det nye havneområde – Aarhus Ø samt ude omkring Marselisborgskoven. Ellers var der bare tilskuere hele vejen.

Av av

Da jeg nåede ud på omkring de 15 km begyndte det at gøre ondt. Nu kunne jeg godt mærke jeg tidligere i løbet havde givet mig mere end jeg burde. Jeg fik krampe i begge lår og på nogle tidspunkter føltes mine ben bare som om de var ved at falde sammen under mig. Det varede en 3 kilometers penge. Derefter kom jeg lidt ovenpå igen.
Nu var der heldigvis også kun 3 km-ish tilbage. Det virker på en eller anden måde overkommeligt når man er kommet igennem de første 18 km. Den sidste kilometer på frederiks allé var helt fantastisk. Nu var målet snart i sigte. Rigtig mange mennesker stod langs vejen og heppede på os. Nu kunne man virkelig mærke man var tæt på start/mål området.

Mål

Min tid blev officielt 2:26:06. Det var egentlig ikke en god tid. Et par uger inden havde jeg under en træningstur løbet halvmarathon distancen på 2:14:xx. Så at løbe 12 min langsommere var lidt en skuffelse. Men igen må jeg nok bare sige til mig selv at det ikke nytter noget at løbe med de andre. Når man skal løbe så langt, er man nødsaget til at løbe sit eget løb. Ellers risikere man at løbe langsommere på total distancen.

Jeg skal 100% sikkert med igen næste år i 2016. Og denne gang vil jeg gerne under 2 timer. Så det er bare i gang med træningen…

Facebook Kommentar